Music Sheet on Organ

Lorenzo Viotti partner, lengte, en meer

0 Shares
0
0
0

We duiken dit keer de muzikale wereld in. Niet zo maar een muzikale wereld, het gaat namelijk om de wereld met orkesten. En als wij zeggen ‘chef-dirigent van het Philharmonisch Orkest’, dan zeg jij: … Nee? Geen idee? Don’t worry! In deze blog lees je alles over de huidige chef-dirigent van het Philharmonisch Orkest en de Nationale Opera, genaamd Lorenzo Viotti.

In 2021 kwam de toen nog 31-jarige Viotti naar Nederland om met zijn nieuwe baan te starten. De Zwitserse dirigent groeide al snel uit tot een van de meest getalenteerde personen in zijn vak. Hij heeft inmiddels al een indrukwekkende carrière gehad; eentje die op het punt van stoppen staat. Met al vele prestigieuze prijzen en onderscheidingen is het daar misschien ook wel tijd voor (of niet). In deze blog zal je alles over het leven van de jonge dirigent te lezen krijgen. Dus, lees gauw verder en ontdek wat we je te bieden hebben. 

Carrière

De Frans-Italiaanse man uit Zwitserland werd al op jonge leeftijd in contact gebracht met muziek. Althans, zelfs al vóór zijn geboorte, zo zegt hij zelf. Vaders was dirigent en moeders speelde viool. De ouders van Viotti zorgden er dan ook voor dat alle kinderen de liefde voor muziek over zouden nemen. En of zijn ouders daar succesvol in zijn geweest, want ook de twee zussen en broer van Viotti zouden zich later bevinden in de wereld van klassieke muziek. 

Onze talentvolle jongeman is misschien zelf wel het hoogtepunt geweest. Hij zingt, speelt piano en kan drummen, maar is dus hoofdzakelijk dirigent. Verder spreekt hij vijf talen en weet hij klassieke muziek te vertalen op een manier zoals maar weinigen dat kunnen. Zo is hij in zijn carrière al lang bezig met het betoveren van de jongere generaties. Volgens hem zijn opera en het orkest absoluut niet stoffig. Daarentegen is het:

“Klassieke muziek en opera brengen alles samen: je hebt drama, comedy, passie, dood, leven, poézie, mode, licht, sfeer. (…) Ik beloof je: dan besef je weer ten volle dat je leeft.”

Lorenzo Viotti

Emigratie naar Nederland

Viotti werkte in Lissabon, Tokio en op nog veel meer andere plekken, totdat hij in 2021 naar Nederlands emigreerde. Hier zou hij het Philarmonisch Orkest en de Nationale Opera gaan begeleiden. Tot vandaag de dag is hij hier dan ook nog actief. 

Het voorstelrondje van Lorenzo Viotti

Talloze concerten en uitvoeringen later, geeft hij in een recentelijk interview toch aan te geven dat hij vertrekt bij de Nationale Opera. Na seizoen 2024/2025 zal hij niet meer op volle toeren draaien, gezien hij aangeeft meer prioriteti aan zijn persoonlijke leven en ontwikkeling te geven. In plaats van dat hij ‘wordt geleefd’, wil hij zelf invulling aan zijn leven geven. Overigens betekent dat niet dat hij nooit meer zal dirigeren; zo blijft hij bijvoorbeeld nog steeds gastdirigent bij beide groepen. 

Privé leven

Hoe dat privéleven er dan precies gaat uitzien, is niet bekend. Wel kunnen we inschatten dat het sporten voor hem nog steeds even belangrijk blijft. Hij vertelt hierover dat sporten zijn manier is om een perfecte balans tussen lichaam en geest te creëren. Het is de enige manier waardoor hij optimaal kan presteren op het podium. Volgens hem is zijn sportiviteit dan eigenlijk niet meer dan logisch. 

Zijn opvallende fitheid resulteerde er onder andere in dat hij voor de Men’s Health een interview mocht doen. Ook maakt het hem erg leuk om naar te kijken. Het zal hem ongetwijfeld meehelpen om zijn doelen te bereiken, zoals dus het opschroeven van de populariteit van klassieke muziek onder de jongere generaties. Met al meer dan 115k volgers op Instagram, zou je denken dat hij wat goed doet. 

De meeste mensen zullen stiekem wel onder de indruk zijn van Viotti’s uiterlijk

Partner

Nadat hij een aantal jaar geleden ontzettend verliefd werd op een dame voor wie hij 24 uur in het vliegtuig zat om twee uur samen te zijn, waarna zijn hart werd gebroken, leek het eventjes stil op het liefdesgebied. Echter heeft hij in Amsterdam weer de liefde gevonden!

De gelukkige heet Ai Lien en is eigenaar van en tandarts bij De Amsterdamse Tandarts. Ze is dus een echte Nederlandse! Hoe de twee elkaar hebben leren kennen, is ons niet precies bekend. Wat we wel weten is dat beide erg geliefd lijken, zowel door het publiek als bij elkaar. Dat Viotti af en toe poseert met zijn baby-neefje, laat ons het gevoel geven dat hij misschien zelf ook wel droomt van het vaderschap. Al lopen we daarmee wat op de tijd vooruit. ‘Eerst’ maar even zien hoe de relatie tussen Viotti en zijn vriendin ontwikkeld. 

De twee tortelduifjes poseren voor een mooie foto

Lengte

For some reason, zijn veel mensen nieuwsgierig naar de lengte van Lorenzo Viotti. Helaas kunnen we je hier niet aan het antwoord helpen. Maar, mochten we een inschatting mogen doen, dan zal dit uitkomen op een iets bovengemiddelde lengte voor een man. Dus denk aan een lengte rond de 1,80m – 1,90m. Daarbij zal wel rekening moeten worden gehouden met het feit dat zijn vader een Italiaanse is en dat Viotti zelf dus voor die begrippen uitzonderlijk lang is. Italiaanse mannen zijn namelijk doorgaans niet heel lang (of in ieder geval minder lang dan Nederlandse mannen). 

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Viotti een ontzettend succesvol chef-dirigent is, die veel waarde hecht aan sporten en niet mis is om naar te kijken. Hij lijkt op het moment gelukkig in de liefde en heeft besloten daar in de toekomst meer aandacht aan te besteden. Tenminste, onder andere aan dit aspect van zijn leven. We hopen nog veel van zijn talent te ontdekken en denken zeker dat hij het in zich heeft zijn dromen waar te maken.

0 Shares
Gerelateerd