Blog

Alles over de uitbetaaldata, salaris en het bedrijf Jumbo

image

Ben jij geïnteresseerd om bij de Jumbo te werken? Of ben jij momenteel al werkzaam bij deze supermarktketen? Wat je bij dit bedrijf verdient is compleet afhankelijk van niet alleen je functie, maar ook je leeftijd. Dit geldt natuurlijk voor ieder bedrijf, maar bij de Jumbo zijn er wel enkele richtlijnen waar je je in kunt verdiepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je minimumloon en de Jumbo uitbetaaldata. Deze informatie is algemeen bekend, maar om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij het allemaal op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Uitbetaling

Net als vele andere bedrijven betaalt Jumbo om de vier weken het salaris uit. Je krijgt bij de Jumbo dus niet dezelfde data uitbetaald elke maand, zoals bijvoorbeeld elke 23ste van de maand. Wel krijg je het geld gestort na een bepaald tijdsbestek, namelijk na elke vier weken. Benieuwd naar de uitbetaaldata van 2023? Bekijk hieronder het lijstje met alle data opgesomd:

 • Woensdag 11 januari 2023
 • Woensdag 8 februari 2023
 • Woensdag 8 maart 2023
 • Woensdag 5 april 2023
 • Woensdag 3 mei 2023
 • Woensdag 31 mei 2023
 • Woensdag 28 juni 2023
 • Woensdag 26 juli 2023
 • Woensdag 23 augustus 2023
 • Woensdag 20 september 2023
 • Woensdag 18 oktober 2023
 • Woensdag 15 november 2023
 • Woensdag 13 december 2023

Benieuwd naar de data waar de uitbetaling opvalt voor 2024? Dat zijn volgende data:

 • Woensdag 10 januari 2024
 • Woensdag 7 februari 2024
 • Woensdag 6 maart 2024
 • Woensdag 3 april 2024
 • Woensdag 1 mei 2024
 • Woensdag 29 mei 2024
 • Woensdag 26 juni 2024
 • Woensdag 24 juli 2024
 • Woensdag 21 augustus 2024
 • Woensdag 18 september 2024
 • Woensdag 16 oktober 2024
 • Woensdag 13 november 2024
 • Woensdag 11 december 2024

Zoals je onderhand vast al wel doorhad, wordt het salaris bij de Jumbo elke keer op een woensdag gestort. Vergeet hierbij niet dat er voor hulpkrachten eventueel een andere regeling geldt. Het kan weleens voorkomen dat zij bijvoorbeeld elke twee weken uitbetaalt worden in plaats van iedere vier weken. Maar geen paniek, de data voor hulpkrachten is ook makkelijk uit te rekenen. Het is namelijk de woensdag die precies tussen de bovenstaande data invalt. Dus tussen woensdag 10 januari en woensdag 7 februari 2024 geldt er voor hulpkrachten een extra uitbetaaldatum, namelijk woensdag 24 januari 2024. 

Salaris

Maar wat verdient het personeel precies bij de Jumbo? Een kassamedewerker verdient gemiddeld €14,02 per uur bij de Jumbo. Als je je afvraagt of dit meer of minder is dan normaal, dan kunnen wij hierop snel antwoorden dat dit ongeveer gelijk is aan het landelijke gemiddelde. Maar komen er daarbovenop extraatjes om de hoek kijken als je in dienst bent bij de Jumbo? Denk bijvoorbeeld aan vakantiegeld, wat ongeveer 8% bedraagt van het brutosalaris. Dit klinkt wellicht veel, maar het is slechts het minimum wat er gevraagd wordt van werknemers om te betalen. Alle werknemers krijgen dit bedrag in mei of juni uitbetaald, dus op deze manier kun je het geld ook daadwerkelijk goed gebruiken voor je vakantie. Maar hoe zit het precies met een eventuele kerstbonus bij de Jumbo? Bij de Albert Heijn krijgen medewerkers dit wel jaarlijks uitbetaald, maar bij de Jumbo helaas niet. Wellicht is het wel mogelijk dat je als werknemer van de Jumbo een kerstpakket krijgt aan het eind van het jaar, maar dit zijn ze niet verplicht. Wel krijg je als Jumbo personeel een korting van tien procent op al je boodschappen. Dit kan uiteindelijk nog tot een redelijk hoog bedrag oplopen wat je op jaarlijkse basis kunt besparen. Let hierbij wel op dat je deze korting niet krijgt tijdens het afrekenen van de boodschappen, maar het wordt bovenop je salaris uitbetaald. Ook dit vindt dus plaats op bovenstaande data.

Bijbaan

Ben jij op zoek naar een bijbaan bij de Jumbo? Je kunt bij de Jumbo makkelijk terecht als vakkenvuller, ook als je onder de achttien jaar bent. Je mag dit werk namelijk al doen vanaf dat je vijftien jaar oud bent. Benieuwd naar wat je gaat verdienen? Het huidige uursalaris voor een vijftienjarige staat op €3,72 per uur. Dit loopt op zodra je ouder wordt, want als zestienjarige verdien je al  €4,28 en als zeventienjarige al  €4,90 per uur. Het minimumloon is dus afhankelijk van jouw leeftijd. Zodra je 22 jaar of ouder bent, verdien je minimaal  €12,40 per uur. Let hierbij op dat dit het bruto minimumloon is en niet het bedrag dat je netto uitbetaald krijgt. Toch is het zo dat de meeste studenten nauwelijks belasting over hun inkomsten hoeven te betalen. Als vuistregel is het belangrijk om te onthouden dat als je meer dan twintig uur per week werkt, je meer ook in verhouding aan belasting moet betalen. Toch werken veel studenten niet meer dan twintig uur per week, dus valt de inkomstenbelasting bijna te verwaarlozen. 

Geen uitbetaling

Net als bij elk bedrijf kan het ook gebeuren dat de Jumbo niet op tijd uitbetaald. Als dit gebeurt, is het belangrijk om contact op te nemen met je leidinggevende. Het is namelijk mogelijk dat er een administratieve storing plaats heeft gevonden waardoor je salaris niet op tijd binnenkomt. Wees gerust, want dit kan weleens gebeuren. Het hoeft ook niet per definitie de fout te zijn van jouw bedrijf, maar ook kan het zo zijn dat de bank waarmee het overgemaakt wordt een storing heeft. Vaak krijg je de volgende dag of hoogstens twee dagen later alsnog het geld overgemaakt. Twijfel jij of het correcte bedrag overgemaakt is? Je kunt je loonstrook bij de Jumbo altijd inzien. Daarom adviseren wij om altijd jouw uren bij te houden, zodat je exact weet aan het eind van iedere vier weken of het gewerkte aantal uur wel of niet klopt. Op jouw loonstrookje is alle informatie terug te zien, van uurloon tot aan het gewerkte aantal uren. Bovendien is het belangrijk om deze loonstroken te bewaren voor als je inkomstenbelasting moet doen. Hoewel je als student waarschijnlijk niet veel inkomstenbelasting betaalt doordat je onder de twintig uur per week werkt, ben je toch altijd verplicht om jaarlijks je inkomstenbelasting op te geven. Door je loonstroken te bewaren, kun je het gemakkelijk in één keer invullen op het moment dat jij alle informatie moet doorgeven aan de belastingdienst. Waar kun je jouw loonstrook terugvinden als je werkzaam bent bij de Jumbo? Je kunt deze inzien op Loket.nl, maar ook een papieren loonstrook kun je aanvragen. Houd deze maandelijks goed in de gaten en zodra je het gevoel krijgt dat deze niet klopt, kun je dit melden bij jouw leidinggevende. 

Jumbo

Maar liefst vierhonderd winkels van de voorgaande supermarktketen ‘C1000’ zijn overgenomen door de Jumbo. Maar hoe verliep het pad naar succes voor de Jumbo? Jumbo is uitgegroeid tot een snel groeiende supermarktketen in Europa, wat zijn oorsprong kent bij de oprichter genaamd ‘Johan van Eerdt’. Hij stichtte in 1921 de Jumbo op onder de naam ‘Groothandel van Eerdt’. Destijds was het nog relatief nieuw om exotische waren te importeren uit Nederlandse koloniën, maar hij zag hier potentie in. Door deze exotische waren te verkopen als eenmanszaak, groeide deze groothandel al snel uit tot een familiebedrijf.  Frits, de neef van Johan, nam na de dood van Johan het bedrijf over. In 1956 vindt er een naamswijziging plaats en wordt de naam van de groothandel gewijzigd naar ‘Van Eerd’ in plaats van ‘Van Eerdt’. De ‘t’ wordt in de naam weggehaald, omdat Johan’s achternaam per ongeluk met een ‘t’ geregistreerd was toen hij in het leger zat. Later werd het bedrijf door de zoon van Frits overgenomen, genaamd Karel. Karel van Eerd besloot om de eerste Kroon supermarkt te openen bij de familie Van der Burgt in Schijndel. In 1970 neemt de groothandel meerdere groothandels over, wat een groot succes bleek te zijn. Maar wanneer is de eerste Jumbo supermarkt geopend? Dit is in 1983 geopend door Karel van Eerd in Den Bosch. Samen met Jan Meurs noemde hij deze winkel ‘Jumbo’, waarna er vervolgens meerdere openingen volgden van andere Jumbo winkels. In korte tijd verspreidde de winkelketen zich over niet alleen Brabant, maar ook Limburg en Zeeland. Samen met zijn kinderen ontwikkelde Karel van Eerd hierna een formule wat Jumbo al helemaal groot heeft gemaakt. Het uitgangspunt van de Jumbo werd hierbij dat de klant centraal stond. De Jumbo groeide vanaf dit moment uit tot een welbekende naam en in 2009 schreef de Jumbo al helemaal geschiedenis. De supermarktketen nam namelijk Super de Boer over, wat maar liefst meer dan driehonderd nieuwe winkels leverde. In 2012 nam de Jumbo ook de C1000 over, wat in nog meer nieuwe winkels resulteerde. De jaren daarna opende de Jumbo een online webwinkel en begon de thuisbezorgservice zich te ontwikkelen. Je hoefde hierbij als consument niet langer meer naar de Jumbo zelf, maar zij bezorgen sindsdien ook de boodschappen bij jou thuis. Sinds 2019 is Jumbo ook niet langer alleen in Nederland terug te vinden, maar ook in België. Wat zal de toekomst nog meer in petto hebben voor de Jumbo? Het belooft in ieder geval veel! Wie weet is de Jumbo over enkele jaren wel in meerdere landen in Europa terug te vinden.

What is your reaction?

4
Excited
2
Happy
2
In Love
6
Not Sure
1
Silly