Blog

Won Yip: vermogen, carrière, relaties en meer feiten

image

Sommige mensen zijn niet bekend, totdat ze bekend zijn. Dat klinkt misschien wat onzinnig, maar maakt in zekere zin maakt dit wel degelijk uit, bijvoorbeeld bij een man genaamd Won Yip. Won Yip is misschien in zijn vak wel een bekend naam, daarbuiten was hij dat niet. Tenminste, niet bij het grotere publiek of de ‘gewone Nederlander’. Alles veranderde toen hij meedeed aan het programma Dragon’s Den, waar hij als ondernemer plaatsnam in de stoel om de ideeën te beoordelen en er mogelijk in zou investeren.

Won Yip werd dus pas bekend, toen hij bekend werd door zijn deelname aan Dragon’s Den, snap je? In deze blog zullen we je in ieder geval van alles vertellen over de ondernemer. We zullen ingaan op zijn vermogen, zijn carrière, maar ook een meer privé kant van zijn leven. Ach, lees maar gauw verder, dan zul je vanzelf zien waar en op wat we precies doelen.

Wie is Won Yip?

Zoals je nu wel weet werd Won Yip bekend door zijn deelname aan Dragon’s Den. In dit programma pitchen startende ondernemers innovatieve ideeën aan een panel van investeerders. De investeerders beslissen of ze in de projecten willen investeren. Yip was, inderdaad was, één van de personen die onderdeel uitmaakte van ‘de investeerders’. Helaas is hij vanaf afgelopen seizoen niet meer in het programma te zien, omdat hij te druk is met zijn eigen werkzaamheden.

Won Yip is namelijk eigenaar van een groot aantal horecazaken in de Amsterdamse binnenstad. Deze zaken staan bekend om hun exclusiviteit en luxe. Al zijn ondernemingen komen samen in de Yip Group. Het bedrijf is opgericht in 1989 en richt zich met name op het verzorgen van hun klanten. Ze willen hen een ervaring geven waarin ze compleet kunnen ontspannen en zich in een oase van luxe bevinden. Dit is in de vorm van restaurants en bars, maar inmiddels ook door boetiekhotelletjes en table d’hôte.

Carrière

Tja, begin maar eens zo’n bedrijf én begin maar eens met het hebben van succes. Het vergt een enorme ondernemende geest, het vermogen om om te gaan met tegenslagen en, in zijn geval, een leven kunnen opbouwen in een vreemd land. Won Yip’s ouders zijn gevlucht uit China en hier probeerden een leven op te bouwen. Het restaurant dat zij hadden was alles en ging voor alles, wat betekende dat Yip, zijn zus en broers soms met de harde hand werden aangepakt.

Hoewel het niet de meest prettige jeugd betrof, kan Yip niets anders dan respect voor zijn ouders hebben. Helaas overleed zijn vader al op jonge leeftijd en kon hij het succes van zijn zoon niet in alle glorie meemaken. Het verhaal van Yip, dat is overigens vastgelegd in een prachtige documentaire genaamd Koning op de Dam. Je ziet dat hij dagenlang achterelkaar aan het werk is. Dat is bestaat niet alleen uit het dom rondrijden in zijn mooie auto, nee het is echt hard werken. Van negen uur lang alleen maar mails beantwoorden door het oplossen van stressvolle situaties, je moet het maar kunnen. Het is wat hem betreft ook een verschil tussen Nederlanders en Chinezen: Chinezen, ongeacht hoe lang, werken, waar Nederlanders veel bewuster zijn van wanneer en hoe lang en hoe veel en hoe zwaar moeten werken.

Vermogen

Met al die luxe, investeringen en onder andere het feit dat hij het ‘duurste en grootste’ appartement van Nederland kocht, kan je wel begrijpen dat we nieuwsgierig zijn naar zijn vermogen. Zoveel horecazaken houd je namelijk niet zomaar allemaal draaiende. Hoewel hij natuurlijk nooit letterlijk zijn huishoudboekje op tafel zal leggen, zijn er wel degelijk mensen die er een uitspraak over hebben durven doen. Zo zou het vermogen van de beste man op minimaal tientallen miljoenen liggen. Er zijn ook andere die zelfs durven te zeggen dat het honderden miljoenen zijn, wat wellicht zou kunnen als je de waarde van alle ondernemingen meetelt. Nou ja, het is meer dan genoeg, kan je wel stellen!

Relatie

Of er ook een ‘mevrouw Yin’ (of meneer natuurlijk) is, weten we niet. Voor dit artikel hebben we talloze interviews gelezen en nergens wordt hij bevraagd naar een relatie of naar zijn privé situatie. Het kan zijn dat dit van te voren al aangeeft, want het is vaak wel een onderwerp waar men nieuwsgierig naar is. Helaas voor ons, maar in principe niet het meest boeiende aspect aan deze man. Tenminste, voor de buitenwereld niet. Voor hen (en jullie) (en ons) zou het moten draaien om zijn carrière en niet wat hij thuis doet. Ach, het zou in ieder geval leuk voor hem zijn, als hij er behoefte aan heeft. Want weet jij veel, misschien is onderstaande foto wel door de geheime partner gemaakt.

Vergeet trouwens ook niet dat deze beste man soms wel 90 uur per week werkt. De overige uren in de week zal hij waarschijnlijk slapen en uitrusten. Hoe maak je dan tijd voor een partner?

Conclusie

Won Yip, een ondernemer in hart en nieren, heeft al meerdere successen op zijn naam staan. Hij leerde al op jonge leeftijd wat hard werken is en heeft dit meegenomen in de start van zijn eigen carrière. We hopen dat hij trots is op wat hij heeft bereikt en zijn stiekem wel nieuwsgierig naar zo’n ‘experience‘ in een van zijn horeca-ondernemingen, jij ook?

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly