brown and white wooden house near green trees during daytime

Duurste huis Nederland

0 Shares
0
0
0


De huizenprijzen vliegen helaas nog door het dak. Dingen als de jubelton zijn inmiddels dan wel afgeschaft; er wordt helaas nog steeds veel en vaak overboden. Ook in Nederland’s exclusieve vastgoedmarkt lijkt er geen einde te komen aan de stijgende prijzen, waardoor de top van de vastgoedpiramide wordt bewoond door enkele van de duurste huizen die ons land ooit heeft gezien. In dit artikel zullen we een kijkje nemen in de betoverende wereld van onroerend goed waar de grenzen van luxe en prijs keer op keer worden verlegd, terwijl we de duurste huizen van Nederland verkennen en ontdekken wat ze zo bijzonder maakt.

Disclaimer: het is niet een blog over het duurste huis van het land, maar de duurste die nu te koop staan op Funda. De állerduurste huizen staan namelijk niet op dat soort websites en worden alleen in de meest exclusieve kringen gedeeld.

Baambrugse Zuwe

Te koop voor: €19.000.000

Leuk, al die plekken waar je de vorige eeuw in stapt, maar niet altijd praktisch. Wat dacht je namelijk van een plek die modern is, luxe van nu uitstraalt en eruit ziet alsof je een willekeurige James Bond film bent binnengestapt? Voor ‘maar’ 19 miljoen is het hele plaatje van jou.

Je krijgt voor dit bedrag een woonoppervlak van zo’n 1100 m² én kan genieten van de gehele ambiance. Ben je wat minder goed ter been? Dan kan je nog steeds genieten van de hele woonoppervlak, omdat je toegang hebt tot je eigen lift. Neem elke ochtend een duik in een van je zwembaden en je zal ook nog eens op die manier werken aan je gezondheid.

Qua plek is dit pareltje overigens ook geweldig: je zit op afstand van onze Hoofdstad. Je eigen tuin grenst, ook niet onbelangrijk om te vermelden, aan de Vinkeveense plassen. Je hebt je eigen strand dus kan in de zomermaanden ultiem genieten van de zon en verkoeling. En, waarschijnlijk heb je het al door, maar dat genieten hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Wat dacht je van een aantal gasten die in een van de 7 slaapkamers verblijven?

Benieuwd? Klik hier om de advertentie te bekijken.

Landgoed Blankenberg

Te koop voor: €16.000.000

Kan jij je voorstellen dat je dit kan betalen? Wij in ieder geval niet. Wat een pareltje is dit eerste huis dat we met je bespreken.

Het betreft dus een landgoed, genaamd Blankenburg. De buitenplaats komt uit de achttiende eeuw en is daardoor vol met historie. Is je tuin niet genoeg? Dan is dat geen probleem, want rondom dit landgoed liggen een aantal van Wassenaar’s mooiste locaties. Denk aan de Wassenaarse duinen en Landgoed Voorlinden. Die laatste, dat zijn je ‘buren’. Elke keer op bezoek bij het museum als ze een nieuwe collectie hebben hangen, is dan geen overbodige luxe.

Wil je trouwens écht weten hoe het eruit ziet, dan zal je echt een bezichtiging moeten inplannen. Vanwege discretie en andere privacy-overwegingen, is namelijk slechts een sfeerimpressie middels een aantal foto’s gegeven. En oh ja, over een aantal specifieke aspecten gesproken, je krijgt voor die miljoenen 1.128 m² aan woonoppervlak. Het hele perceel bedraagt een oppervlak van 41.064 m².

Benieuwd? Klik hier om de advertentie te bekijken!

Blitseweg

Te koop voor: €16.000.000

Misschien wel dé villa voor autoliefhebbers. Onder dit prachtige huis vindt je namelijk een garage waar je tot wel tien auto’s kan stallen. Auto’s die je over je verwarmde oprit in de garage rijdt. Als je dan na een leuk dagje touren thuiskomt, kan je de dag afsluiten in je eigen jacuzzi of zwembad. Een heerlijk diner in de eetkamer en je bent weer helemaal bij. Nádat je natuurlijk een film hebt gekeken in je eigen bioscoopzaal.

Het fijne aan dit huis is, is dat het op een duurzame manier is gebouwd. Niet alleen omdat het midden in je eigen bos staat verscholen, maar ook omdat het energielabel erg voordelig is. Je hoeft je dus minder zorgen te maken om eventuele stookkosten, al heb je waarschijnlijk ook wel genoeg geld om je hier sowieso geen zorgen over te maken.

Anyway, zoals je las, ligt het huis in een bos. Vanaf de openbare weg is je huis onzichtbaar wat je veel privacy oplevert. Het hek waar je je eigendom oprijdt, is uitgerust met een beveiligingscamera. Je hoeft daardoor niet bang te zijn dat je ‘s nachts ineens last krijgt van ongenodigde gasten. Aan de andere kant kan je ook de juist wél genodigde gasten naar binnen laten, omdat je ziet dat het zij echt zijn.

Benieuwd? Klik hier om de advertentie te bekijken!

Diepenbrockstraat

Te koop voor: €12.500.000

We blijven nog steeds in de buurt van de Randstad, want ook deze parel ligt daar verscholen. Zelfs middenin de Randstad, namelijk Amsterdam. Je vindt de property aan het Beatrixpark en het gaat om een heuse stadsvilla. Het perceel mag qua oppervlak dan wel een stuk kleiner zijn dan de voorgaande huizen, maar je moet je voorstellen dat de grondprijs van Amsterdam ook een stuk hoger ligt. Hier hebben ze misschien daarom wel gebruik gemaakt van de lucht, want het stijgt zo een aantal verdiepingen (4) de lucht in.

Je eigen zwembad, een luxe keuken, genoeg slaapkamers, een inpandige garage én voldoende badkamers: je moet er maar wat voor over hebben. Overigens zal het ongetwijfeld de droom van velen zijn op een optrekje als deze te betrekken. Je woont in een van de meest bruisende steden van het land én kan genieten van een hele hoop privacy. Klinkt voor ons stiekem ook wel als iets dat we ooit zouden willen bewonen (mits betaalbaar).

Benieuwd? Klik hier om de advertentie te bekijken!

En dan nog iets…

We weten dat er nog veel duurdere villa’s te koop staan. Sterker nog, misschien is er al wel eentje van de bovenstaande huizen verkocht, wanneer jij deze blog leest. Hoe dan ook willen we je nog notificeren op het landgoed dat dan misschien wél de duurste villa van Nederland is: Villa Logosberg. In augustus 2023 werd bekend dat deze villa van Willem Willemstein voor zo’n 30 tot 40 miljoen euro te koop zou staan. Het heeft een enorm woonoppervlak, voor zowel jezelf als je gasten. Prachtig, maar we zijn zeer benieuwd wie de nieuwe eigenaar zal worden.

0 Shares
Gerelateerd