white and silver electronic device

Wifi-versterker Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Als je het ons vraagt, dan is het internet fan-tas-tisch. Je kan er van alles op zoeken, vinden en regelen. Als je het ons nog een keer vraagt, zullen we ook wat realistischer antwoorden op de gebreken die het ons levert. En dan hebben we het niet zo zeer over het internet, maar in het specifiek wél over wifi-verbinding. Want of we daar nu altijd zo blij van worden…

Goed, zo’n wifi-signaal is lang niet altijd even sterk. Heb je tijdens de pandemie bedacht om thuis te werken, heb je eindelijk een eigen kantoortje op internet, ben je constant je verbinding kwijt. Gelukkig bestaan voor dat probleem talloze oplossingen, waaronder het gebruik van een wifi-versterker. In deze blog zullen we je vertellen waar je deze fantastische dingen voor een lage(re) prijs kan scoren. Lees je gauw verder?

Wifi-versterker Action

En óf ze bij de Action wifi-versterkers verkopen. Je vindt dit apparaat overigens in de winkel, diegene uit de webshop is al lang en breed uitverkocht. Dat iets is uitverkocht betekent trouwens niet altijd dat het nooit meer terugkomt. Zo eerlijk zijn we dan ook wel weer, om dat aan je te vermelden.

TP-link wifi-versterker AC750

Prijs: €17,95

Het installeren van dit apparaat verloopt vlot en soepel. In principe heb je twee keuzes hiervoor. De eerste is om de speciale app van Tether te downloaden en daar de stappen te doorlopen. De tweede keuze is om met een paar klikken de versterker direct in verbinding te stellen met de router. Hoe dan ook zal je het bereik met maximaal 185 m2 uitbreiden en zal binnen dat bereik het internet ook nog eens sneller worden. Niet alleen op in de dead zone heb je profijt, ook daarbuiten. Dit is allemaal dankzij de dual band wifi tot 750 Mpbs. Oh ja, als het lampje groen brand bevindt de versterker zich op de juiste plek; een rood signaal is niet goed.

Wifi-versterker Lidl

Van de Action springen we zo over naar de Lidl. We gaan hier ook onderzoeken of er Wifi-versterkers aanwezig zijn. Helaas hoeven we niet lang te zoeken, gezien het antwoord op die vraag is dat ze er niet zijn. Althans, niet meer zijn. Er zijn geregeld een aantal wifi-versterkers verkocht, maar deze zijn momenteel allemaal uitverkocht. Echter kan het natuurijk zo zijn dat op het moment dat jij dit artikel leest, er wel weer wifi-versterkers worden verkocht. Via onderstaande knop ga je naar de webshop van de Lidl, dan kan je het zelf nog eens bekijken:

Andere budget keuzes

En zo vliegen we direct over naar andere winkels, waar wél wifi-versterkers voor een betaalbare prijs worden verkocht. We vertellen je graag welke winkels dat betreft. Het kan natuurlijk zo zijn dat op het punt dat jij dit leest, sommige versterkers zijn uitverkocht. Hier kunnen wij (helaas) niets aan doen.

Wifi-versterker Trusted Goods

Prijs: €14,95

Deze draadloze wifi-versterker is goedkoop én heeft een hoop recensies die positief spreken over de kwaliteit ervan. Gezien hij draadloos is, kan je hem overal neerzetten, mits deze buiten bereik van stoorzenders staat en niet in de kas wordt weggemoffeld. Door twee drukken op de knop zou de versterker al verbonden moeten zijn met je modem, dus ook dat is ontzettend simpel. We spreken over een versterker die werkt tot een internetsnelheid van 300 Mbps en een ondersteuning van WPA2, WPA en WEP9. Ben je trouwens redelijk a-technisch? Geen probleem! Er zit een stapsgewijze instructievideo die je zal helpen alles te installeren.

Wifi-versterker PuroTech

Prijs: €9,95

Op een gegeven moment zal je je moeten afvragen of het de prijs niet iets zegt over de kwaliteit van de, in dit geval, versterker. Anyway, je kan bij deze versterker kiezen voor twee opties. De eerste is om het internet wat gecentreerder te versterken. Dit doe je via de AP-modus en daarvoor sluit je een internetkabel aan. Bij de tweede optie wordt het signaal eindeloos herhaald en dus kies je voor de repeater modus. Hoe dan ook zal je bij beide opties te maken hebben met een versterker tot een transmissiesnelheid van 300 Mbps. Bovendien is de installatie ontzettend makkelijk, vooral bij de draadloze keuze en ben je met één druk op de knop in principe al ready to go.

Wifi-versterker Allekabels

Prijs: €9,99

Wil je écht iets dat mega simpel is, dan kies je voor deze wifi-versterker. Het enige dat je doet is het in het stopcontact doen en op de knop drukken. Daarna heb je je eigen, ware wifi-versterker, of eigenlijk een wifi-repeater. Wat de precieze specificaties zijn, afgezien een transmissie snelheid tot 300 Mbps en een frequentieband van 2.4 GHz, is niet heel duidelijk. Maar goed, als het werkt, dan werkt het, nietwaar? Zo simpel denken we dan ook wel weer. Af en toe.

Wifi-versterker TP-link

Prijs: €25,73

Net als bij de Action, verkopen nog talloze andere winkels wifi-versterkers van het merk TP-link. Zo ook op deze website, waar een andere variant wordt verkocht. Er wordt je een snelheid van 300 Mbps beloofd, evenals een aantal lampjes waaraan je voortdurend kan aflezen hoe het met de signaalsterkte zit. Het is een apparaat dat met een paar stappen is geïnstalleerd en doet waar om is gevraagd, voor een schappelijke prijs. Er zijn ontzettend veel meer duurdere varianten, maar waarom zou je niet genoegen nemen met deze, als het doet wat je ervan verwachtte? Je kan altijd later nog naar iets duurs overstappen. Al moeten we ook zeggen, dat iets duur is, zegt niet altijd alles over de kwaliteit.

Heel veel meer goedkopere versies van een wifi-versterker zijn er niet echt. Althans, die zijn er wel, maar we houden ook nog rekening met zoiets als de betrouwbaarheid van de website. Alles leuk en aardig hoor, zoiets als Temu of AliExpress, maar die slaan we toch eventjes over als het kan. Voel je vrij om daar zelf wél een keer wat rond te snuffelen.

Koopgids

En dan, tot slot, waar moet je eigenlijk op letten als je zo’n wifi-versterker aanschaft? We zetten een aantal belangrijke punten voor je neer. Het helpt trouwens ook wel als je reviews leest, al kan je je keuze daar niet 100% op baseren.

 • Compatibiliteit controleren
  org ervoor dat de wifi-versterker compatibel is met je huidige wifi-router. Controleer de draadloze standaard (bijvoorbeeld 802.11ac) en frequentieband (2,4 GHz en/of 5 GHz) van je router om ervoor te zorgen dat de versterker ermee kan werken.
 • Snelheid en prestaties
  Let op de snelheid die de wifi-versterker kan bieden. Kies bij voorkeur een model dat minstens dezelfde snelheid ondersteunt als je huidige router. Dit voorkomt dat de versterker de bottleneck wordt.
 • Bereik
  Controleer het maximale bereik van de wifi-versterker. Kies een model dat het signaal over de gewenste afstand kan uitbreiden.
 • Installatiegemak
  Overweeg hoe eenvoudig het is om de wifi-versterker in te stellen. Sommige modellen hebben een eenvoudige plug-and-play-installatie, terwijl andere meer configuratie vereisen.
 • Single band, dual-band of tri-band
  Overweeg een dual-band of tri-band wifi-versterker als je meerdere apparaten gebruikt en een druk netwerk hebt. Deze bieden extra frequentiebanden en dat levert meer kwaliteit op. Echter kennen ook dat soort kenmerken hun nadelen, dus lees je daar eerst goed op in, zouden we zeggen.

Mocht je echt geen idee hebben, kijk dan even of je iemand uit je omgeving kan benaderen die er wel redelijk verstand van heeft. Een long shot is om de verkoper te benaderen en op die manier al je vragen te laten beantwoorden. Maar goed, in principe is het geen hogere wiskunde en geloven we dat ook jij er wel uit zal komen.

0 Shares
Gerelateerd