silhouette of man standing on gray stainless steel railing looking at sunset

Adriaan Mol: vriendin, vermogen, scheiding en meer

0 Shares
0
0
0

Schatrijk worden zonder dat je zestien opleidingen summa cum laude hebt afgestudeerd? Kijk eens naar Adriaan Mol, wat dat betreft hét schoolvoorbeeld van een succesverhaal in ondernemersland. Het is een goedlachse Brabander die voor velen het (discutabele) voorbeeld geeft van hoe het ‘toch nog goed kan komen’.

We vertellen je in deze blog over het verhaal van Adriaan Mol. Hier komen onder andere zijn vermogen, scheiding, vriendin en nog veel meer relevante informatie in voor. We hopen dat je wat aan deze informatie hebt en blij bent dat we dit voor je hebben verzameld. Wellicht raak je wel geïnspireerd en kan je zelf starten met het creëren van een eigen carrière. Niets is onmogelijk, moet je maar denken!

De start van het succes

Van Adriaan Mol is bekend dat hij zonder diploma’s uitgroeide tot een van de miljardairs die ons land rijk is. Maar hoe is hij tot zo’n status gekomen? We beginnen daarmee in zijn jeugd.

Hoewel je misschien zou denken dat Adriaan Mol (geboren 1984) misschien een probleemkind was dat er met de pet naar gooide en niks deed, is niets minder waar. Althans, al op jonge leeftijd bleek hij een passie te hebben met programmeren. Zo maakte hij op zijn vijftiende al een spelletje voor Mac-computers. Later zou hij ook een speciale Apple-blog maken (maxOSX.nl) en begon hij een aantal ondernemingen.

Hoewel het misschien niet de meest reguliere manier is om het ondernemen te starten, bleek het voor Mol goed te werken. Sterker nog, als de jongste selfmade miljonair van Nederland, kan je hier eigenlijk alleen maar bewondering voor hebben, in plaats van misgunst.

Bedrijven

Tegenwoordig kennen de meeste mensen Adriaan Mol van zijn bedrijven genaamd Mollie en Messagebird. We vertellen je in het kort wat deze bedrijven precies inhouden:

  • Mollie
    (grootaandeelhouder, oprichter, leiding designafdeling)
    Mollie is een bedrijf dat zich specialiseert in betalingsdiensten en online betaaloplossingen. Het biedt e-commercebedrijven en webwinkels diverse betaalmethoden, zoals iDEAL, creditcardbetalingen en meer, om online transacties te faciliteren. Mollie staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke platform en ondersteunt bedrijven bij het verwerken van online betalingen en het beheren van financiële transacties. Veel backend engineers en webshop-eigenaren zullen waarschijnlijk wel bekend zijn met het bedrijf. Het is in principe een betalingsverwerker.
  • MessageBird
    (ontwikkelaar en aandeelhouder)
    MessageBird is een klantcontactsorftware dat wereldwijd communicatie-API’s aanbiedt voor bedrijven om SMS-, voice- en chat-berichten te verzenden en te ontvangen. Het stelt bedrijven in staat om op een efficiënte manier met hun klanten te communiceren via verschillende kanalen. Het is een losse afsplitsing van Mollie.

De twee bedrijven zijn zogeheten unicorns. Dat betekent dat de waarde van beide bedrijven boven de $1 miljard liggen. Overigens is Mol naast deze bedrijven ook nog investeerder van veel startups. Als je dan toch zoveel geld hebt liggen, kan je het net zo goed gebruiken om anderen te helpen hun dromen na te leven. Als degene die wordt gezien als de jongste selfmade miljonair, dan ben je ongetwijfeld een voorbeeld voor velen.

Vermogen

Dat de bedrijven zo succesvol zijn, doet je misschien ook nadenken over het vermogen dat Mol dan zelf dan bezit. Nou, het vermogen van Mol werd in 2022 op zo’n €3,5 miljard euro geschat. Gezien we nu alweer een jaar of twee verder zijn en het nog steeds goed gaat met de bedrijven, nemen we aan dat het echte vermogen misschien nog wel hoger ligt. Al hangt dat natuurlijk ook af van het gegeven of Mol eigen vermogen investeert in zijn eigen of andere bedrijven.

Vriendin en scheiding

We weten van Mol dat hij in Amsterdam woont en twee kinderen heeft, aldus de Quote. Hij is echter niet getrouwd en weten ook niet de relatiestatus met de moeder van zijn kinderen. Dat er iets over een scheiding zou zijn en met wie dat is, is ons ook niet bekend. Aan de ene kant interesseert het ons natuurlijk wel en worden we er erg nieuwsgierig door. Aan de andere kant begrijpen we dan ook wel weer dat Mol zijn gezin en familie wil beschermen tegenover het gevaar dat de zakenwereld met zich mee brengt. We geloven maar al te goed dat de kennis van het vermogen van Mol hem bijvoorbeeld weleens in benauwde situaties laat verkeren. Ach, als hij er iets over kwijt wil, zullen we dat te zijner tijd. ook wel horen.

Conclusie

Hoewel er niet veel over het privéleven van Adriaan Mol bekend is, is er wél heel veel bekend over het succes van zijn bedrijven. Hoewel hij niet echt een voorbeeld is in de zin van dat hij zijn school niet heeft afgemaakt, heeft hij wel laten zien dat dat geen garantie is op succes. Al met al zijn we nieuwsgierig naar wat de bijna 40-jarige man nog in zijn leven gaat bereiken. Het zou ons niet verbazen als hij nog een gat in de markt vindt.

0 Shares
Gerelateerd