Louis Vuitton boutique signage on building

Bernard Arnault: vermogen & meer

0 Shares
0
0
0

Wat het vermogen is van een professionele voetballer in Nederland, kan je interessant vinden. Dat is dan ook je goed recht, maar wij hebben nu iets dat je wellicht veel interessanter vindt. Tenminste, niet iets, maar iemand die je wellicht interessanter vindt. Zijn naam is Bernard Arnault en hij is naar verluidt een van de rijkste mannen op aarde. Volgens sommige zelfs dé rijkste, maar dat blijkt niet op elk moment zo te zijn. Om welke bedragen het dan wel niet gaat, wie Arnault nu eigenlijk is en nog veel meer lees je in deze blog. We kunnen je alvast vertellen: wij waren ongetwijfeld even benieuwd als jij nu bent. Zit schrap voor een fascinerend levensverhaal, waar de euro’s (of dollars) je telkens om de oren vliegen. 

Wie is Bernard Arnault?

Geboren in 1949 (Roubaix, Frankrijk), begon Fransman Bernard Arnault zijn carrière in de bouwsector van zijn vader, voordat hij overstapte naar de luxe goederenmarkt. Hij is sindsdien een belangrijke speler geworden in de wereldwijde mode- en luxeindustrie. Hoor je Louis Vuitton, maar ook Dior en andere luxe merken, dan hoor je Arnault. 

Arnault is de voorzitter en CEO van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy), het grootste conglomeraat in luxe goederen ter wereld. Een conglomeraat is een groot bedrijf dat bestaat uit diverse, vaak uiteenlopende, bedrijfsonderdelen of dochterondernemingen. Deze onderdelen kunnen actief zijn in verschillende industrieën of sectoren en zijn onder één corporate entiteit samengebracht. Het doel hiervan is risicospreiding, maar ook kapitaaloptimalisatie. Laat dat laatste nu net zijn waar Bernard Arnault zeer succesvol in is geweest. 

Onder LVMH vallen tal van bekende merken. Denk dus aan Louis Vuitton, maar ook aan Dior. Gedurende zijn carrière heeft Arnault de juiste strategische overnames gedaan en heeft eveneens een reputatie opgebouwd als een getalenteerde visionaire zakenman. Maar, naast zijn zakelijke prestaties is hij ook een kunstverzamelaar en lijkt hij redelijk betrokken te zijn bij verschillende culturele initiatieven. Het is en blijft immers een Fransman. Fransozen staan er doorgaans om bekend om hun hevige gevoel voor nationalisme.  

Wat is het vermogen van Bernard Arnault?

Laten we vooropstellen dat het vermogen van Bernard Arnault nog weleens kan schommelen. Zo werd hij medio 2023 nog als rijkste man ter wereld beschouwd, terwijl dat een paar maanden later toch weer Elon Musk bleek. Met zoveel geld kan je ook begrijpen dat sommige investeringen niet goed terechtkomen of er juist geld wordt geïnvesteerd, in de hoop het later terug te verdienen. Het maakt het relatief moeilijk om een precies bedrag neer te zetten van wat het vermogen van Arnault dan is. We zetten de vermeldingen voor je op een rijtje:

  • Januari 2023: 216 miljard dollar en 184 miljard dollar
  • April 2023: 201 miljard dollar
  • Juni 2023: 187 miljard dollar
  • Augustus 2023: 173 miljard dollar
  • April 2024: 233 miljard dollar

Bovenstaande bedragen zijn slechts inschattingen van wat kunnen zijn. Er wordt verder ook nog gespeculeerd over de groei die een persoon als Arnault heeft gemaakt in zijn vermogen. Zo zou hij in een jaar meer dan 50 miljard hebben verdiend, aldus de Volkskrant. 

Maar, hoe het ook wendt of keert, het blijft ontzettend veel geld. Geld dat in grote getalen ook zal verdwijnen in investeringen, rekeningen en andere zaken, maar ook geld waarvan Arnault een leven in luxe kan leiden. 

Bernard Arnault als gezinsman

De beste man is dan ontzettend druk bezig op zakelijk gebied, ook in zijn privéleven heeft hij niet stilgezeten. Althans, als we dat zo mogen zeggen. Bernard is een trotse vader van maar liefst vijf kinderen. Zijn tweede huwelijk voltrok hij met Hélène Mercier-Arnault, met wie hij vandaag de dag nog steeds samen is. 

Fascinerend om te zien is dat in ieder geval vier en waarschijnlijk vijf van de kinderen van Arnault ook in het bedrijf betrokken zijn. In zijn totaliteit werken er trouwens honderdduizenden mensen onder de groep en zijn er meer dan vijfenveertighonderd winkels verspreid over de wereld te vinden. Gezien het hele gezin dus betrokken is in het bedrijf, zijn we erg benieuwd wie de opvolger van Arnault wordt. Hij is inmiddels al midden 70 en je zou denken dat het werk een keer ophoudt. Qua overname zijn enkele ogen gericht op dochter Delphine. De perfectionist zou een hart hebben voor de zaak en naar niets minder dan die perfectie willen streven.

Elon Musk versus Bernard Arnault

Het blijft een constante vraag wie nu echt de rijkste man ter wereld is. Waar anderen zich moeten afvragen of ze financieel het einde van de maand wel halen, is er bij deze heren een heel andere vraag aanwezig. Of nou ja, of het henzelf echt heel veel uitmaakt weten we niet, daarentegen weten we wel dat de rest van de wereld er aandacht aan geeft. 

Elon Musk staat ook wel bekend als de oprichter van het automerk Tesla. Dit zijn elektrische voertuigen, die langzamerhand het straatbeeld steeds meer overnemen. Musk staat bekend om zijn ambitie om de mensheid op Mars te koloniseren en is veel bezig met duurzaamheid. Toch komt hij ook wel eens om meer omstreden redenen in het nieuws. In ieder geval komen beide mannen om de hoogte van hun vermogen aan het licht. Omdat veel vermogen van Arnault in aandelen zit, zal je zien dat dat nogal kan fluctueren. Hetzelfde geldt voor het vermogen van Musk. Wie op welk moment nou echt de rijkste is, zal van tijd tot tijd variëren. Dat het om veel geld gaat, daar zijn de meningen in ieder geval niet over verdeeld. Het is zelfs zoveel geld, dat je je wellicht afvraagt wat je er mee moet. 

Bernard Arnault is nog niet klaar

Kijkt een man als Bernard Arnault terug op zijn leven, dan kijkt hij terug op zijn leven met een trots gevoel (dat zouden wij in ieder geval hebben). Hij heeft een mooi gezin, met het ene kind nog meer gedreven dan de ander, is zijn eigen drive in werken nog niet verloren en zal maar al te graag zijn imperium doorzetten.

0 Shares
Gerelateerd