Black and White Electric Plug

Stekkerdoos Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Stel je voor, je gaat voor het eerst op kamers in Amsterdam. Je komt op een postzegeltje van 8m2 terecht, waar je véél te veel voor betaald (al is dat een ander verhaal) en ziet tot je schrik dat je maar twee stopcontacten hebt. Maar twee! Hier kan je niet je laptop, telefoon, krultang en lamp in kwijt. Bovendien zitten ze ook nog om de meest onhandige plekken.

Tot jouw grote euforie bedenk je je al snel dat jij lang niet de enige bent met dit probleem. Verder bestaat er al lang een oplossing, namelijk stekkerdozen. Maar waar kan je deze hulpmiddelen eigenlijk voor een klein prijsje aanschaffen? En zegt dat dan ook iets over de kwaliteit van de stekkerdoos? Lees in deze blog de antwoorden op je vragen en schaf vandaag nog een nieuwe stekkerdoos aan!

Stekkerdoos Action

Poeh, wat is het aanbod bij de Action groot. Wellicht wel iets té groot. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen een mooie selectie te maken, zodat jij weet waar je aan toe bent en niet in het aantal keuzes verzuipt. Kijk maar even!

Pro-max stekkerdoos

Prijs: €4,99
Aantal stopcontacten: 6

Deze stekkerdoos is een handig en veelzijdig elektrisch accessoire dat in veel huishoudens en werkruimtes te vinden is. Met een vermogen van maximaal 3680 watt biedt het voldoende capaciteit om meerdere elektronische apparaten tegelijkertijd van stroom te voorzien. Het 1,5 meter lange snoer geeft je de flexibiliteit om de stekkerdoos op een handige locatie te plaatsen, zodat je al je apparaten gemakkelijk kunt aansluiten. Wat verder handig is, is de ingebouwde schakelaar. Hiermee kun je alle aangesloten apparaten allemaal tegelijkertijd in- of uitschakelen. Ben je bijvoorbeeld een paar dagen van huis, dan heb je in één klap alles uit en bespaar je energie.

Pro-max stekkerdoos

Prijs: €9,95
Aantal stopcontacten: 5

Nu vraag je je misschien af, waarom een duurdere stekkerdoos kopen met minder stopcontacten? Nou, dat ligt aan de vorm. Anders dan de meeste stekkerdozen die een staafvorm hebben, loopt deze rond. Handig voor iemand als een klusser. Voor hobbyisten en klussers is deze stekkerdoos met schakelaar een handige toevoeging aan de werkplaats. Het helpt bijvoorbeeld om ongelukken te voorkomen door de stroom naar de apparatuur uit te schakelen wanneer deze niet wordt gebruikt. Bovendien is het echt een centraal punt, waar vanuit je verder kan werken. Wat ons betreft een stuk handiger dan de stekkerdoos hierboven.

Pro-max stekkerdoos

Prijs: €5,99
Aantal stopcontacten: 3

Het prijsverschil kan ‘m ook zitten in het feit dat niet alle snoeren even lang zijn. Waar het voorheen ging om een snoer van ongeveer 1,5 m, zit je hier al op 2,5 m. Super fijn als je het snoer ergens wil wegwerken of een bepaalde afstand moet overbruggen. Daarnaast is het snoer in dit geval bekleed met textiel, wat een toch wat mooiere look geeft. De stekkerdoos zelf is verkrijgbaar in het wit en zwart, het snoer heeft in beide gevallen eenwit-zwart gestreept patroon.

Stekkerdoos Lidl

Het assortiment van de Lidl is nog meer uitgebreid dan het assortiment van de Action. Wederom hebben we een mooie selectie gemaakt, met unieke stekkerdozen zoals je deze nog niet eerder vind deze blog hebt gezien. Lees gauw door!

SILVERCREST® Stekkerdoos

Prijs: €9,99
Aantal stopcontacten: 5 en 2 USB-aansluitingen


Deze veelzijdige stekkerdoos biedt flexibiliteit in het plaatsen, met een vlakke stekker die achter elke kast past. Met 5 stopcontacten, 2 handige USB-poorten en een kabellengte van 150 cm, is het een handige aanvulling voor elk huishouden. Bovendien heeft deze stekkerdoos een ingebouwde aan-/uitschakelaar en biedt bescherming tegen overspanning voor je kostbare elektronische apparaten. Je kunt kiezen uit 2 verschillende kleuren: zwart en wit. Een perfecte combinatie van functionaliteit en stijl voor je elektrische behoeften. Vooral door die 2 USB-poorten, die je zeker niet overal op die manier tegenkomt. Hop direct het snoer van je Apple Watch of mobiele telefoon erin en je bent klaar om de dag te beginnen.

PARKSIDE® Stekkerdoos

Prijs: €14,99
Aantal stopcontacten: 2 x 3 of 1 x 6

Het fijne aan deze stekkerdoos is dat hij geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. De stekkerdoos is mede dankzij de klepjes spotbesteding. Dat betekent dus nog niet dat je het ding te allen tijde in de stromende regen kan laten liggen, want dat gaat dus niet werken. Hoe dan ook heb je naast dit mooie punt de keuze tussen 2 x 3 stopcontacten of een stekkerdoos met 6 contactpunten. Welke van de twee je kiest, is volledig aan jou. Maar, let op, een stekkerdoos mag je in principe nooit in een andere stekkerdoos steken. Het is dus niet dat je met de twee losse dozen een grotere afstand qua snoerlengte kan creëren.

Andere budget keuzes

Zie hier, nog een aantal andere budget keuzes. We vergroten met liefde het aanbod waar je uit kan kiezen. Het kan namelijk zomaar zijn dat een van de bovenstaande items niet op voorraad is. Dan moet je toch wel een plan B hebben?

Stekkerdoos Brennenstuhl

Prijs: €12,79
Aantal stopcontacten: 4

To be fair is dit natuurlijk niet echt een stekkerdoos. De naam van het ding, Brennenstuhl Stekkerblok 4-voudig Grijs 1,4 Meter, zegt namelijk al dat het een stekkerblok is. Een prachtige benaming om het mee te omschrijven. Het is een blokje waar aan vier kan je er een stekker in kan steken. Hang dit bijvoorbeeld aan de muur en ja, dat kan, want het pakket is inclusief montagevoet en bevestigingsmateriaal. Verder is de stekkerdoos voorzien van kinderbeveiliging, super veilig dus!

Stekkerdoos Qlink

Prijs: €8,49
Aantal stopcontacten: 3

De reden dat we deze stekkerdoos aanhalen is niet zo zeer om de prijs. Ook niet zo zeer omdat het 3-voudig geaard is en een kabellengte heeft van 1,5. Of dat de maximale belastbaarheid wel 3680 watt is. Nee, de reden voor deze vermelding in onze vlog, is omdat deze te koop is bij de Albert Heijn. Dat betekent dat je bij het bestellen van je boodschappen je meteen de stekkerdoos kan mee bestellen. Je weet wel, wanneer je dat doet in de kerstperiode. Dat je bedenkt te gaan gourmetten maar never nooit niet al die gourmetstellen tegelijkertijd kan aansluiten. Nu wel, dus. Enne, eet smakelijk alvast!

Stekkerdoos Kruidvat

Prijs: €4,95
Aantal stopcontacten: 6

Met deze praktische stekkerdoos heb je voldoende aansluitpunten voor al je elektronische apparaten. Wanneer je de apparaten niet gebruikt, kun je eenvoudig de stroom uitschakelen met de ingebouwde schakelaar. Dit helpt om onnodig stroomverbruik te voorkomen. Bovendien heeft deze stekkerdoos een snoer van 1,5 meter lang, waardoor je flexibiliteit hebt bij het plaatsen ervan in je ruimte. Het is een handige toevoeging voor het organiseren van je elektronica en het beheersen van je energieverbruik. Het enige dat we niet helemaal begrijpen is dat er staat ‘kinderopvang service’. Het kan dus zijn dat je deze als particulier niet kan kopen. Vraagteken?

Koopgids stekkerdoos

Hier, als allerlaatste, vind je een beknopte koopgids over stekkerdozen. We hebben je namelijk zo veel verschillende opties aangeboden, dat we kunnen begrijpen dat je niet precies weet welke hét voor jou is.

 1. Doel bepalen
  Bedenk waarvoor je de stekkerdoos gaat gebruiken. Wil je extra stopcontacten creëren voor apparaten in je kantoor, keuken, woonkamer, buiten of elders? Het doel zal bepalen welk type stekkerdoos het beste bij je behoeften past. Voor buiten behoef je namelijk speciale stekkerdozen.
 2. Aantal stopcontacten
  Controleer hoeveel stopcontacten je nodig hebt. Stekkerdozen zijn er in verschillende maten, variërend van enkele stopcontacten tot stekkerdozen met tientallen aansluitingen. Kies er een die voldoet aan je huidige en toekomstige behoeften.
 3. Vermogen
  Wees je ervan bewust dat veel stekkerdozen werken met een maximaal vermogen. De capaciteit is niet groter dan bijvoorbeeld 3000 watt, dus de apparaten die je erop aansluit, mogen dit in principe niet overschrijden.
 4. Kabellengte
  Let op de lengte van de kabel van de stekkerdoos. Zorg ervoor dat deze lang genoeg is om je apparaten te bereiken zonder extra verlengsnoeren te hoeven gebruiken. Dat laatste is namelijk geen goed idee.
 5. Montageopties
  Overweeg of je de stekkerdoos wilt bevestigen aan de muur of onder een bureau, of dat je liever een stekkerdoos met een platte stekker wilt die gemakkelijk onder meubels kan worden geschoven.

Verder is een goed punt om te kijken of het gaat om geaarde stopcontacten. Vrijwel alle stekkerdozen zijn hiervan voorzien, maar je kunt niet veilig genoeg te werk gaan als het gaat om elektriciteit. We hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen kan je de verkoper contacteren.

0 Shares
Gerelateerd