Blog

Danny Makkelie partner, gezin, carrière en meer

image

Wanneer we aan de wereld van het voetbal denken dan denken we natuurlijk met name aan alle spelers. Nu zijn er ook een hoop mensen bij betrokken die wellicht wat minder bekend zijn. Zo is geen enkele voetbalwedstrijd compleet zonder een goede scheidsrechter. Een van de beste mensen langs de kant van de lijn is nog altijd Danny Desmond Makkelie. Desmond is een bekende naam in de Nederlandse voetbalwereld. Hij is niet alleen een voetbalscheidsrechter van formaat, maar ook een politie-inspecteur die zijn passies combineert op zowel het voetbalveld als in het politiewerk. Het is tijd om je eens wat meer te laten zien over het bijzondere leven van deze bekende Nederlander!

Carrière als scheidsrechter

Danny Makkelie’s reis in de voetbalwereld begon op een opvallend jonge leeftijd van 10 jaar, toen hij voor het eerst de fluit oppakte bij de pupillen. Op 22-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal bij Fortuna Sittard tegen Stormvogels Telstar in de Eerste divisie. Zijn snelle opmars bracht hem naar de Eredivisie, waar hij in november 2009 debuteerde bij de wedstrijd Heracles Almelo tegen Sparta Rotterdam. Makkelie vestigde een bijzondere mijlpaal door op 27-jarige leeftijd te promoveren naar de Seniorlijst van het scheidsrechter gilde, waarmee hij de jongste scheidsrechter was die het hoogste niveau in Nederland bereikte.

Zijn talent en inzet werden internationaal erkend toen hij in 2011 de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland werd. Sindsdien heeft hij talrijke internationale wedstrijden geleid, waaronder in de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Op nationaal niveau heeft Makkelie ook zijn stempel gedrukt, met onder andere het fluiten van de finale van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Dit is dan ook waar hij al die tijd naartoe heeft gewerkt. Door zijn werk als scheidrechter heeft hij zich iedere keer weer ingezet voor een zo eerlijk mogelijke wedstrijd.

De partner van Danny Makkelie

We zien dat veel mensen zich afvragen of Danny Makkelie op dit moment een relatie heeft. Deze vraag is alleen nog niet zo makkelijk om te beantwoorden omdat hij een vrij gesloten leven leidt buiten het werken om. Er gaan geruchten dat hij een leuke dame van binnen de voetbalwereld zelf aan de haak zou hebben geslagen, maar wie dit dan zou zijn en wat ze zou doen is niet helemaal bekend. Binnen Voetbal Inside is ooit de grap gemaakt dat hij op mannen zou vallen, maar er zijn geen enkele aanwijzingen dat deze mythe echt zou zijn.

Kinderen en thuis

Hoewel er geruchten de ronde doen over zijn mogelijke gezinsleven, heeft Makkelie zich voornamelijk gericht op zijn veeleisende rol als agent en vooraanstaande figuur in de wereld van het voetbal. Het is duidelijk dat zijn beide banen een aanzienlijke investering van tijd, moeite en toewijding vereisen. Gezien zijn uitgebreide professionele verplichtingen is het begrijpelijk dat Makkelie er mogelijk voor heeft gekozen om zijn carrière boven het stichten van een gezin te stellen. Totdat er officiële bevestiging komt van Danny Makkelie zelf, blijven alle berichten over zijn gezinsleven onbevestigd. Voor nu moeten we het dus doen met het feit dat we het gewoonweg niet weten.

Eigen vermogen van Danny Makkelie

Als het aankomt op de financiële kant van zijn leven zien we dat Danny Makkelie het prima doet, maar dat hij zeker niet rijk is. Dit heeft te maken met het feit dat de salarissen binnen de politie niet zo ver boven een modaal salaris liggen. Wat hij precies krijgt als scheidsrechter is niet bekend, maar de ervaring leert ons dat dit niet genoeg is om van rond te komen. Dit is naar alle waarschijnlijkheid dan ook de reden dat Danny Makkelie buiten het veld om nog een normale baan heeft om alles te kunnen betalen. Naarmate

Leven binnen de politie

Naast zijn carrière als voetbalscheidsrechter, draagt Makkelie ook een politie-uniform. Hij is werkzaam bij de Nationale Politie, in het bijzonder bij de Eenheid Rotterdam. Hier is hij in november 2017 bevorderd tot inspecteur van politie (Operationeel Expert). Op parttime basis combineert hij zijn verantwoordelijkheden als politie-inspecteur met zijn rol als scheidsrechter betaald voetbal. Je kunt op zijn Instagram talloze posts vinden over zijn werk bij de politie. Hij probeert dan ook echt via zijn netwerk op social media om de politie wat populairder te maken en om mensen naar het werk toe te trekken door de grote tekorten. Het is in ieder geval zo dat hij zich inzet voor een maatschappelijk doel, of dit nu op straat of op het veld is.

Hoogtepunten en Prestaties

Een aantal hoogtepunten uit Danny Makkelie’s carrière zijn onder andere het fluiten van de halve finale van de Kings Cup in Saoedi-Arabië met online videoarbitrage, en het leiden van de finale van de UEFA Europa League tussen Sevilla FC en Internazionale in 2020. Op het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland was Makkelie actief als videoscheidsrechter, inclusief tijdens de finale tussen Frankrijk en Kroatië. In 2021 maakte Makkelie zijn debuut op het EK 2020, waar hij indruk maakte door cruciale wedstrijden in goede banen te leiden, inclusief de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Zijn landgenoot Björn Kuipers leidde de finale tussen Italië en Engeland.

Dé scheidsrechter van dit moment

Met zijn scherpe blik, vastberadenheid en indrukwekkende prestaties heeft Danny Makkelie zich bewezen als een van de meest gerespecteerde scheidsrechters in het internationale voetbal. Zijn vermogen om succesvol te balanceren tussen zijn rollen als scheidsrechter en politie-inspecteur getuigt van zijn toewijding en professionaliteit. We kijken uit naar wat de toekomst nog in petto heeft voor deze veelzijdige en getalenteerde professional. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over het leven van bekende Nederlanders dan hebben we goed nieuws voor je. Hier op de site vind je namelijk talloze andere blogs die je zeker even goed door zou moeten lezen. Door je hier in te verdiepen kom ook jij erachter wat er nodig is voor echt succes, op welk vlak dit ook maar mag zijn!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly